Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Cevelum
Louis Jansenplein 3
5431 BV CUYK

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 21.00 uur
Za: 09.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij Cevelum úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Alcoholvrij is de trend

Alcoholvrij is de trend

Een gezonde levensstijl is tegenwoordig een trend. Hierdoor zijn we ons steeds bewuster van wat we eten en drinken. Daarnaast willen we voornamelijk genieten en een biertje of een een glas wijn hoort daar zeker ook bij. Echter, hoe combineer je dit, want bij een gezonde levensstijl hoort ook bewust omgaan met alcohol. Naast een gezonde levensstijl kunnen er nog andere redenen zijn om geen of minder alcohol te nuttigen. Daarom zijn er tegenwoordig steeds meer producten op de markt die het mogelijk maken om verantwoord te genieten zonder alcohol.Wanneer alcohol geen optie is

15% van de Nederlandse bevolking drinkt geen alcohol en een nog grotere groep wil graag minderen. Hierdoor stijgt de vraag naar alcoholvrije dranken. Er zijn verschillende redenen om geen of minder alcohol te drinken, denk bijvoorbeeld aan sporters. Alcohol heeft een slechte invloed op de sportprestatie. Maar een koud biertje na een intensieve work-out smaakt wel erg lekker. Ook zijn er veel mensen die vanwege hun medicijngebruik geen alcohol mogen nuttigen. Bij ieder feestje moeten ze toekijken hoe anderen genieten van een heerlijk glas wijn. Ditzelfde geldt voor zwangere vrouwen. Alcohol en zwangerschap gaan niet samen, maar toch blijft het fijn om af en toe de beleving van een glas wijn te ervaren. Dit geldt ook voor na de bevalling, tijdens het geven van borstvoeding.

Op dieet? Geen probleem

Het nuttigen van alcohol staat natuurlijk niet op het menu van mensen met een dieet, door onder andere de aanwezige suikers en het verwerken van alcohol door de lever, waardoor de lever minder tijd heeft voor andere dieetzaken. Alcoholvrije drank bevat aanzienlijk minder calorieën waardoor men wel een glas kan meedrinken, zonder het verstoren van het dieet. Bent u aangewezen als “de Bob”? Ook dan is het nuttigen van alcohol geen optie. Is het dan niet heerlijk om te kunnen kiezen voor een alcoholvrij alternatief!

Wees bewust en geniet

Verschillende instanties hebben het initiatief genomen om mensen bewuster met alcohol om te laten gaan. Ook vanuit de overheid zijn er verschillende campagnes gevoerd, zoals onder andere de “Bob” spotjes. Alcohol in het verkeer is hierdoor terecht een taboe. Een glas alcohol op z’n tijd is niets mis mee, zolang we er maar bewust mee omgaan. Een bekende slogan die zeer toepasselijk is luidt: “Geniet, maar drink met mate!”

Een heel leuk initiatief is de website "Wim over wijn". Kijk op de website https://www.wimoverwijn.nl/ voor meer informatie. 

Alcoholvrije alternatieven

Eén van de bekendste alternatieven voor alcohol is het alcoholvrije bier. Niemand kijkt meer raar op van het drinken van alcoholvrije biertjes die in vele smaken en soorten verkrijgbaar zijn, zoals alcoholvrij (Wit)bier, Rosébier of Radler.

Mocht u meer van cocktails houden, dan zijn alcoholvrije cocktails inmiddels ook bijna overal verkrijgbaar, met uiteraard de bekende smaken zoals Mojito, BaCo en Caipirinha. Kant en klaar voor u gemixt.

Minder bekend is alcoholvrije wijn. Toch is alcoholvrije wijn een goed alternatief voor een normale wijn, met een steeds betere smaakbeleving. Alcoholvrije wijn kan niet vergeleken worden met druivensap, want de betere alcoholvrije wijnen kenmerken zich door een nauwkeurig samenspel van diverse smaken, zuren en tannines.

Voor degene die wil minderen of voor degene die helemaal geen alcohol kan of wil drinken, maar toch wil blijven genieten van een lekker drankje, is er gelukkig steeds meer keus.

Alcoholvrije wijn in “the picture”

Uit verschillende studies en onderzoeken is gebleken dat wijn een positieve invloed heeft op hart- en bloedvaten. De positieve eigenschappen van wijn worden toegeschreven aan de stoffen die verantwoordelijk zijn voor de smaak van wijn. Alcoholvrije wijn is gewone wijn waar achteraf de alcohol zorgvuldig uit is onttrokken. Hierdoor blijven de gunstige eigenschappen van wijn bestaan. Een positief bijkomend effect van deze methode is dat alcoholvrije wijn minder calorieën bevat. De suikers die in de druiven zitten zorgen voor de productie van de alcohol in de wijn. Aangezien de alcohol later verwijderd is, bevat de wijn minimaal 66% minder calorieën.

Nieuw in ons assortiment: alcoholvrije wijnen van ALDEA

De White Verdejo, Red Tempranillo en Sparkling Frizzante van ALDEA, bevatten minimaal 75% minder calorieën dan in traditionele wijn. Aldeo 0.0 is geproduceerd met de “spinning cone” techniek waarbij de aroma’s na het de-alcoholisatie proces zorgvuldig aan de wijn worden toegevoegd.

Een alcoholvrije wijn in ons kernassortiment kon natuurlijk niet uitblijven. Voordat de drukste en gezelligste periode van het jaar aanbreekt staat deze Spaanse alcoholvrije wijn van ALDEA op het schap bij úw topSlijter. Iedereen die (even) geen alcohol drinkt kan nu óók genieten!